HanzeMag bordspellentest: De Taveernen van de Oude Stad

Het is bijna kerstvakantie, dus HanzeMag test weer de beste bordspellen van het jaar. We beginnen met De Taveernen van de Oude Stad, één van de toppers van 2020.

December 2021, gezelligheid buiten de deur is er ook dit jaar niet bij. Geen kerstborrels in de kroeg, geen kerstmarkten en alom gebrek aan grote feesten met Oud en Nieuw. Kortom: we zijn weer veroordeeld tot het thuis gezellig maken.

Gelukkig test HanzeMag als vanouds een paar nieuwe bordspellen waarmee je de gure wintermaanden kunt doorkomen.

Het deskundige testteam van Neon Gorilla legt de bordspellen op de pijnbank. Met bier in de aanslag pluist de jury elk spel uit tot in de kleinste details. Aan de hand van drie criteria bepaalt de jury of het spel door de beugel kan.
1 wat is het instap-niveau?
2 hoe hoog is de fun-factor?
3 hoe gemakkelijk is dit spel om te toveren tot een drankspel?

Omdat de kroeg door ons allen wordt gemist, leek het ons toepasselijk om het bordspel De Taveernen van de Oude Stad als eerste aan de test te onderwerpen.
Meerdere bordspellenwebsites nomineerden De Taveernen in 2020 voor de titel Spel van het Jaar. Hoge verwachtingen dus, maar eerst zien en dan geloven.
Check de video voor de beoordeling!

Wil je De Taveernen van de Oude Stad winnen? Stuur dan het antwoord op de vraag uit de video naar hanzemag@org.hanze.nl.