Ga naar de inhoud

HanzeMag Bordspellentest: Pandemic / Pandemie

De kerstvakantie staat voor de deur, wat natuurlijk zeeën aan vrije tijd betekent. Maar door de pandemie en het koude gure weer kun je het beste maar lekker veel binnen blijven, en dus is het de perfecte tijd om oer-Hollandse bordspelletjes te spelen met je vrinden of familie. Gezellig!

Na het belachelijk grote succes van de bordspellentesten van vorig jaar, leek het de gasten van Neon Gorilla een goed idee om opnieuw vier verschillende spellen te testen, die jullie ook nog eens zelf kunnen winnen! Hoe testen we de spellen? Nou met flink wat bier om te beginnen, maar ook aan de hand van drie criteria: wat is het instap-niveau, hoe hoog is de fun factor en hoe gemakkelijk kun je er een drankspel van maken?

We beginnen de spelletjesweek met een zeer toepasselijk en momenteel erg populair spel: Pandemic! In het bordspel Pandemic (of de Nederlandse versie Pandemie) moet je samen met je medespelers de mensheid redden van een, je raadt het al, pandemie. Gaat dat onze bierdrinkende Jaap van Dissels lukken?

Wil je Pandemic winnen? Stuur dan het antwoord op de vraag uit de video naar hanzemag@org.hanze.nl (voor 10 januari 2021)