Ga naar de inhoud

Hanzemag bordspellentest: Poetry for Neanderthals

Bordspellentest? December is een maand van tradities, en daarom test HanzeMAG dit jaar weer een aantal bordspellen waarmee je de winter doorkomt!

Voor het vierde jaar op rij voelt het uiterst deskundige bordspellentest-team een paar populaire bordspellen aan de tand. Het team meet de kwaliteit aan de hand van drie criteria. Wat is het instap-niveau van dit spel? Hoe hoog is de fun-factor? En, niet onbelangrijk, hoe gemakkelijk kun je van dit spel een drankspel maken?

Het eerste spel dat dit jaar op de pijnbank ligt is Poëzie voor Neanderthalers. In dit spel vraag je een teamgenoot een begrip of activiteit uit te leggen. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken. In de beschrijving mag je echter alleen maar gebruik maken van woorden met één lettergreep. Klinkt geinig, maar is het ook echt zo leuk? Check de video voor het antwoord!

Winnen?

Wil je het bordspel winnen? Beantwoord dan in de YouTube-comments de vraag: omschrijf je opleiding als een neanderthaler en gebruik alleen woorden van één lettergreep. Het leukste antwoord wint!