Ga naar de inhoud

Hartverscheurend sprookje ‘Mama’

mamaPabostudenten gratis naar Mama

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) brengt vanaf donderdag 28 tot en met zaterdag 30 november Mama in het eigen Theater de Machinefabriek in Groningen. Met deze voorstelling over kindermishandeling ondersteunt het NNT de Internationale Week zonder Geweld (25 november tot 2 december).
Kinderen kunnen zich alles voorstellen. Ze vliegen rondjes door de huiskamer, van de bank naar de tafel, en knopen gesprekjes aan met de houtwormen in de tafelpoot. Ze praten terug. Maar kan een kind zich voorstellen dat zijn moeder niet echt een moeder is? Of dat je zijn thuis niet echt een thuis kunt noemen? Noushka is een meisje dat thuis psychisch wordt mishandeld. Maar hoe leg je een kind uit dat er een andere wereld is? Een veiliger wereld zonder zorgen en met meer aandacht en rust? En als je dat al uitgelegd krijgt, hoe leid je een kind daar dan in vredesnaam naartoe? Mama is een hartverscheurend sprookje dat laat zien hoe belangrijk en nodig alle mensen zijn die zich hard maken tegen kindermishandeling.
Kindermishandeling komt overal voor. Bij arm, rijk, hoog- of laagopgeleid, autochtoon of allochtoon. Mama  is een creatieve oproep om het geweld tegen kinderen te stoppen. Hoe mogen/kunnen/moeten we als omstanders eigenlijk reageren als we geconfronteerd worden met de vaak ongrijpbare mechanismen van vernedering, emotionele mishandeling of verwaarlozing van kinderen?

Het NNT stelt voor Pabostudenten 75 vrijkaarten beschikbaar op vrijdag 29 en zaterdag 30 november (op=op). Reserveren kan alleen maar via:  info@nnt.nl  o.v.v. Pabo student Hanzehogeschool

Foto: Marc de Groot