Help team Bakslang aan de publiekslievelingprijs!

Bakslang, de succesvolle startup van studenten van de Hanzehogeschool, gaat als een speer. De geniale flexibele bakvorm schopt het bij iedere pitchwedstrijd tot de finale. Hun inspiratie haalden ze uit Heel Holland Bakt. ‘Technische Bedrijfskundestudent Hans, die seizoen 2017 won, heeft ons laten zien dat bakken heel hip is. Ook voor jongeren.’

Bakslang

Team Bakslang: ‘Vanuit de opleiding kregen we de opdracht een student company op te zetten, een innovatief product te ontwerpen en het product in de markt te zetten. Geïnspireerd door Hans van Heel Holland Bakt bedachten wij de bakslang. De bakslang is een vormbare bakrand waarmee je allerlei vormen kunt creëren en dus taarten in allerlei mooie, gekke bijzondere vormen kunt bakken. De bakslang is gemaakt van voedselveilige siliconen die je langdurig kunt verhitten tot 250 graden. De band wordt op zijn plaats gehouden door magneten die op de bakplaat kleven. De magneten kunnen tot 220 graden worden verwarmd zonder krachtverlies. Je kunt de bakslang onder de kraan afspoelen. De diameter is 29 centimeter. Je kunt er van cupcakes tot en met bruidstaarten mee maken. Bakslang is te koop voor 16,99 euro via onze Facebookpagina.’

Bakslang 3

Competitie
Bakslang deed mee aan de regionale Company Launches van Jong Ondernemen. In de Euroborg sleepten ze de tweede plaats van Noord-Nederland in de wacht. De succesvolle startup ging door naar de regionale finale in Leeuwarden, waar ze ook tweede werden. Op 11 juni staan de jongens van Bakslang in de finale van Student company van het jaar. Daar pitchen ze hun product en maken investeerders warme voor de bakslang. Ondertussen zijn de studenten van Bakslang ook verkozen tot één van de winnaars van de pitchwedstrijd van het International Student Festival in Riga.

Stem Bakslang naar de publieksprijs
De finale van de Student Company van het jaar is op 11 juni in het Beatrix Theater in Utrecht. Bekijk hier het programma en de mogelijkheid om je aan te melden. Alle tien finalisten maken kans om de Publiekslieveling te worden. Stem jij Bakslang naar de publieksprijs? Klik hier om te stemmen.

Bakken 1

Team Bakslang
Team Bakslang bestaat uit acht studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Drie van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) en vijf van Technische Bedrijfskunde.

Alex Beuker –     Technische Bedrijfskunde
Niels Kuijpens – Industrieel Product Ontwerpen
Jari Lemmen – Industrieel Product Ontwerpen
Darryl Oetara –  Industrieel Product Ontwerpen
Marvin Veldman – Technische Bedrijfskunde
Thomas Verra – Technische Bedrijfskunde
Jelmer Waterlander – Technische Bedrijfskunde
Lars Wienbelt – Technische Bedrijfskunde