Ga naar de inhoud

Het Davey-virus

Beste Davey, zeer gewaardeerde leraar, slb’er, karaokeheld, coach, levensadviseur en onze persoonlijke fan. Onze eerste ontmoeting vond plaats op vrijdagochtend 11 september om half negen in één van de P-lokalen. We zaten nog maar net een week op de Hanze en werden geconfronteerd met geconcentreerde ellende. Wat een zenuwpees was je. Later leerde we je echt kennen: een leraar vol levendigheid, humor en energie.
Voor degenen die hem niet kennen, hier volgt een korte samenvatting. Davey is de soort persoon die je met onuitputtelijk veel woorden kunt beschrijven.

Termen als cognitieve dissonantie blijven niet hangen, dat je een goed matras moet kopen wel

Toch is levendigheid het beste woord. Het lijkt alsof hij meer energie heeft in zijn kleine teen dan een gemiddeld mens in z’n hele lichaam. Om een voorbeeld te noemen: onze buitenlandse excursie. Na vier nachten doorhalen in Berlijn rent hij de dag na aankomst nog even de vier mijl in een vastberaden tijd van dertig minuten. Het energieniveau tijdens zijn colleges is net zo hoog, veel van zijn studenten zijn meer aanwezig voor hem dan voor het vak dat hij geeft. Gecombineerd met zijn wijze levenslessen, zijn de colleges altijd interessant en verrassend. Opvallend is dat termen als cognitieve dissonantie niet zijn blijven hangen, zijn advies om na je studie een goed matras aan te schaffen daarentegen wel. Davey is de persoon die alle tijd neemt voor zijn studenten, altijd open staat voor een goed gesprek en je uitdaagt om alles uit het leven te halen. Het zijn maar een paar kleine punten, maar ze geven wel een verklaring waarom het hele instituut verzot op hem is. De levenslust die je dagelijks aanschouwt werkt aanstekelijk. Even in aanraking komen met hem en je raakt al besmet met het Davey-virus. De kwaaltjes die hierbij horen zijn meer dan welkom: ongegeneerd jezelf kunnen zijn, altijd een feestje kunnen vieren en bevriend raken met de hele wereld. Wij als slb-klas kunnen vaststellen: waren er maar meer Daveys op de wereld.
Davey, namens je slb-kinderen, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.