Ga naar de inhoud

Het Hasretdieet

Groningen is de mooiste stad. Het wordt vaak gezongen in de kroeg, of geschreeuwd.
Groningen heeft kroegen die langer open mogen zijn dan waar ook in Nederland.
Groningen heeft de goedkoopste biertjes van Nederland.
Groningen heeft winkels die ook op zondag tot laat open zijn (voor een meisje uit Friesland is dit erg bijzonder).
Groningen heeft in de Oude Ebbinge zeven zaken waar je ’s nachts je kebab kunt halen.

Laatst ontdekte ik dat de Subway broodjes bezorgt, m’n zondagen hebben een nieuwe dimensie

Maar vooral dit:
Groningen heeft de beste bezorgdiensten.
Laatst ontdekte ik dat de Subway broodjes bezorgt. Mijn zondagen hebben een nieuwe dimensie gekregen. Ik hoef niet meer te leven van frituurvoedsel, ik krijg een voedzame maaltijd met komkommer en sla zomaar thuis bezorgd. Erg prettig. Brak zijn was nog nooit zo fijn.
Maar er is nog iets beters. Dat is de Hasret. Hasret is het Turkse woord voor smachten, verlangen. Goeie naam! Hasret bezorgt alles waarnaar je verlangt. Ook ’s nachts. Er gaat natuurlijk niets boven de sfeer in de nachtelijke Hasret zelf. Gezellig bij elkaar, op vieze bankjes en knoflooksaus overal. Nieuwe mensen ontmoeten. Vrienden maken. Geld lenen om net die pizza salami te kunnen halen. Er heerst een gevoel van eenheid. Verbinding. Maar de Hasret krijgt het ook voor elkaar om je dezelfde gevoelens aan huis te bezorgen. Het begint al te tintelen bij de bestelling. En dan de kalme opbouw tot de climax, verstoord door een tussentijds hosanna wanneer je op de mail de bevestiging binnenkrijgt dat de Hasret onderweg is.

Vetrolletje, nevermind, nu kan ik deze zomer rustig doorgaan met bestellen

Het euforische gevoel wanneer de deurbel gaat. Ik hou er wel van. Je voelt je verbonden met de (vaak buitenlandse) mannen. Je verstaat ze niet, maar ze hebben wel even jouw pizza gemaakt. Je begrijpt, mijn voorliefde voor bestellen is er. Mijn bikinibody niet. Afgelopen schooljaar (sorry: collegejaar) had ik het doel om nu een strakke fitgirl te zijn. Gisteren zat ik in de hottub bij het sportcentrum en het vetrolletje zat er nog. Helaas. Nevermind, nu kan ik komende zomer rustig doorgaan met bestellen. Hoop dat er ook een Hasret in Frankrijk zit.