Ga naar de inhoud

Het is zo stil in stad

Het is weer zo ver. Tentamens. Het zal vast niemand ontgaan zijn. Is dat wel zo, dan heb je het echt verneukt. Ik vind het wel wat hebben, die tentamentijd. Nieuwe boeken uit het plasticje halen. Afspreken om koffie te drinken. Lekkere broodjes halen bij de Appie, omdat je het verdient. After-studie-biertjes. Beetje tegen elkaar aan zeuren over hoe zwaar het leven is. Want face it: dit is waarvoor we het doen. Het studentenleven is niet enkel een beetje feesten in de stad en op bed liggen Netflixen. Als je de hele periode je best doet, is dit het moment om te laten zien wat voor een goede student je bent.

We zitten allemaal in het zelfde schuitje, beetje overleggen, beetje stressen

Voor de minder gemotiveerde mensen onder ons: het is echt wel een prestatie om een zesje te halen na een nacht volle bak studeren. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en dat maakt het wel leuker. Beetje overleggen. Beetje stressen. Het nadeel is dat ook iedereen moet studeren op hetzelfde moment. Helaas zijn er zo weinig chille studieplekken. Ik ben wel blij met de vernieuwing van de Hanzemediatheek. Maar het is er vaak druk. En de UB-medewerkers zijn strenger aan het controleren en daarnaast is de Starbuckskoffie daar duur, dus dat maakt het ook niet aantrekkelijk.

Ik moet mezelf beschermen, ik heb even echt geen ruggengraat

Terwijl ik dit schrijf zit ik in de bus naar mijn ouders. Twee grote tassen bij me, erg leuk om mee te reizen. Ik heb besloten om naar de beste plek toe te gaan, om optimaal te studeren: thuisthuis. Het is zo leuk om biertjes te gaan drinken en ik heb op het moment echt geen ruggengraat. Ik moet mezelf beschermen. Afgelopen periode vond ik alles leuk, behalve studeren. Zelfs de wc schoonmaken was aantrekkelijker dan de boeken erbij pakken. Ik hoop dat de koffie van thuis, een paar goede maaltijden en de schone was van m’n moeder me erdoorheen slepen. Succes nog met de laatste loodjes en wees niet bang. Na de tentamens kun je weer de echte student uithangen.