Ga naar de inhoud

Het leed dat OSIRIS heet

Teunis Dokter thumbnailMet veel trots kondigde de Hanzehogeschool aan over te stappen van ProGRESS op OSIRIS. Daarom vind ik het een gepast moment om met minstens zoveel trots aan te kondigen dat er een petitie is opgezet om zo snel mogelijk ProGRESS te herimplementeren.
OSIRIS is een drama. Het regent klachten van studenten en docenten. Studieresultaten en tentameninschrijvingen verdwijnen, het studieresultatenoverzicht is onduidelijk en het is niet mogelijk  om cijfers toe te voegen. De overstap van ProGRESS naar OSIRIS lijkt op het inwisselen van een vier jaar oude Mercedes voor een nieuwe Fiat.

Hoe kan het dan beter?
De overstap op OSIRIS is dus allesbehalve rimpelloos. Voortaan zou de Hanzehogeschool eerst bij studenten en docenten te rade moeten gaan of er behoefte aan een ander programma is. Een tweede goede verbetering voor het invoeren van nieuwe programmatuur is het uitvoeren van een gebruikerstest met studenten en docenten. Zij moeten ermee werken en ze mogen in het implementatieproces dus niet worden vergeten.
Mocht dit allemaal wel gebeurd zijn, dan ben ik erg nieuwsgierig naar de testresultaten. Laten we hopen dat die niet in OSIRIS staan…

Teunis Dokter