Ga naar de inhoud

Hoe herken je een kroegtijgerin?

De kroegtijgerin is al van een afstandje te herkennen. Níet, zoals je zou verwachten, aan de afgetrapte schoenen bedekt met een laagje bier met stukjes karton, en ook niet aan de lucht die daarbij hoort. Nee… Integendeel.
Een kroegtijgerin paradeert over de Grote Markt en als je niet beter wist, zou je denken dat het een semi-bekende influencer was, bekend van Instagram. De kroegtijgerin herken je aan haar hippe kleding, het verzorgde, half opgestoken haar én, ja, die wel, de schorre stem.

Het haar is lekker nonchy, met loshangende plukken en een klip

Tuurlijk, we kennen deze tijgerin ook van het pijlsnel wegwerken van emmers bier, maar dat is zeker niet het enige. Ik associeer de kroegtijgerin bijvoorbeeld ook met een bepaalde manier van kleden. Het lijkt wel alsof iedereen voor de paklijst hetzelfde setje must-haves heeft moeten aanschaffen. Nee, lelijk is het niet. Nee, ik móet zeggen dat ze er stijlvol bijlopen. Wél is het opmerkelijk dat het een bepaalde stijl is.

1 Ze heeft haar haar lekker nonchy in een knip bovenop op het hoofd gegooid. Wel zijn de nodige plukken haar aan de zijkant van het hoofd een beetje losgetrokken, alsof er met klip in is geslapen. Part of the look.

2 In haar oren hangen een paar grote ringen. Het liefst van die grote gouden Beyoncéjoekels. Ik kan me niet voorstellen dat haar oorlellen nog prettig aanvoelen aan het eind van de dag, maar je wordt dan ook niet zomaar een kroegtijgerin.

3 Haar favoriete oversized sweater is een must (in dit seizoen). We zullen nooit weten of het haar eigen sweater is of die van haar mannelijke huisgenoot. Doet er niet toe. Ondanks het zonnetje zo af en toe, is het gewoon koud buiten en het kán zelfs nog gaan vriezen. Geen sexy topjes, dus. Die navel mag voorlopig nog bedenkt blijven.

Aan haar tijgerpootjes draagt ze Superga’s met hoge zool, tenzij ze onderweg is naar de kroeg zelf

4  Eén must-have item is óf het oversized spijkerjack óf de echt fabuleuze look: de nepbontjas met panterprint. Niet te missen.

5 Zonnebril op de neus. Ik vraag me af waar ik de mijne eigenlijk heb gelaten. Géén Primark-brilletje, maar een Round Metal van Rayban mét gouden randje. Als je het doet, doe het dan goed.

6 Haar benen kleedt het tijgerinnetje af met een zwarte flaired-jeans. No words needed.

7 Aan haar tijgerpootjes draagt ze een paar Superga’s met hoge zool. Tenzij ze onderweg is naar de kroeg zelf. Dan zijn het de kittige regenlaarsjes in zwart of, nog kittiger, roze. Stylisch en regen- en bierbestendig!