Ga naar de inhoud

Hoe overleef je een filmmarathon?

Er zijn maar weinig dingen in mijn leven waarvan ik zoveel hou als van mijn Pathé Unlimited-kaart. Terugkijkend op mijn leven zie ik toch echt een grote stap vooruit toen ik mijn sportschoolabonnement omruilde voor dat mooie gele kaartje. Het enige moment waarop mijn bioscoopbezoekjes nog een beetje voelen als een workout, zijn de momenten waarop ik naar een filmmarathon ga.

Bijna vierentwintig uur lang was een rode met popcorn bezaaide bioscoopstoel mijn thuis

Dat je kunt genieten van een workout is iets wat ik maar matig snap. Dat je het moment daarna je fantastisch voelt oké, maar tijdens? Bij het kijken van meerdere films achter elkaar is het juist andersom. Tijdens is het geweldig, daarna ben je een wrak. Zelf merkte ik dat vooral toen ik alle acht films van Harry Potter achter elkaar in de bioscoop keek. Bijna vierentwintig uur lang was een rode met popcorn bezaaide bioscoopstoel mijn thuis. Het moment dat ik de bewoonde wereld weer instapte, voelde ik me meer zombie dan mens. Ik leerde van mijn fouten en toen ik afgelopen week naar de marathon van The Maze Runner (aanrader!) ging, wist ik precies wat ik moest doen. Gelukkig ben ik heel aardig en gun ik jullie ook allemaal zo’n fantastische ervaring en daarom hier wat tips.

1 Eten, eten, eten
Niks belangrijkers dan chocola en popcorn. Oké, drinken is ook wel handig. Natuurlijk kun je dit allemaal voor de redelijke prijs van een ledemaat krijgen in de bioscoop. Stiekem iets mee naar binnen nemen doe je natuurlijk nooit.

2 Tickets
Koop ze en koop ze op tijd. Zo zit je niet op een plek waar je je nek half moet verdraaien.

3 Buddy(s)
Ga gewoon met leuke mensen. Als je twijfels hebt over hoe leuk de mensen zijn die met je mee willen, bedenk dan een smoesje.

4 Dekentjes zijn liefde
Een dekentje is fijn. Zachte, warme, comfortabele liefde waaronder je wel degelijk een mooie outfit kunt dragen (voor het geval je de liefde van je leven tegenkomt).

5 Wees niet lui
Gebruik de pauzes om naar de wc te gaan. Zo blijf je vrienden met de mensen in de bios en mis je niks.

6 Een bedsprintje
Zorg dat je meteen je bed in kunt duiken wanneer de film is afgelopen, want dat heb je nodig.

7 De film
Ergens ga ik ervanuit dat je wel een beetje weet of je de films die je uitkiest leuk vindt, al is expres naar een hele slechte film gaan ook een ding. Voorkom in ieder geval dat je bioscoopstoel verandert in een oncomfortabel bed.
De wereld weer instappen zal zelfs na deze tips nog een beetje een shock zijn, maar met een beetje geluk voel je je geen zombie.