Hoe uitgerekend ik lid werd van Aegir.

Begin dit schooljaar ben ik lid geworden van Aegir, één van de twee studenten-roeiverenigingen in Groningen. Hoe kon dat gebeuren?

Aegir is de prominentste roeivereniging van Groningen én een dochtervereniging van Vindicat. En ik ben lid. Lid van Aegir. Roeien. Degenen die mij een beetje kennen hadden dit totaal niet van me verwacht. Ikzelf overigens ook niet. Dat corporale gedoe, daar ben ik niet zo van. Ik heb daar ook zeker mijn mening over laten horen. Wat me uiteindelijk toch over de streep heeft getrokken, is het gevoel dat ik kreeg toen ik in die boot op het water zat. Dat ik dacht: oké, we gaan het gewoon proberen en als het dan allemaal toch niet bij me past, stop ik gewoon.

Links en rechts vragen ze of ik stuur wil worden… is m’n lengte toch nog een keer een voordeel

Tot nu toe is het een beetje een haat-liefdeverhouding. De ene keer heb ik het enorm naar m’n zin en het volgende moment vraag ik mezelf af waar ik in godsnaam aan begonnen ben. Ik heb een aantal keer meegekookt met de kookcie. Dat is de commissie die kookt voor de hele vereniging. Dat was heel gezellig. Ook denk ik erover om de almanakcommissie te gaan doen.
Links en rechts vragen ze me of ik stuur wil worden. Is mijn lengte toch nog een keer een voordeel. Dat sturen vind ik erg leuk, maar wel heel koud als de zon niet schijnt of de trainingen aan het eind van de middag zijn.

De BLIK is net afgelopen. Dat is de introductietijd waarin je kennis maakt met de roeisport en de vereniging en haar mores en tradities. Nu zitten we in de fase waarin je een ploeg gaat vormen. Een ploeg bestaat uit 12 tot 15 meiden of jongens. Helaas mogen er geen gemengde ploegen worden gevormd. Komende weken zijn er allemaal activiteiten, om elkaar beter te leren kennen. Gelukkig maar, want de juiste koers vinden is nog knap lastig.