Ga naar de inhoud

Hogescholen en universiteiten nemen maatregelen tegen corona

Het zat er al een beetje aan te komen, maar de kogel is door de kerk: Ook in Nederland moeten universiteiten en hogescholen maatregelen nemen om verspreiding van corona te voorkomen.

Minister-president Rutte adviseerde tijdens de persconferentie vanmiddag om in ieder geval grote hoorcolleges de komende tijd niet door te laten gaan. Ook raadde de premier iedereen aan om thuis te werken als dat mogelijk is. De maatregelen gelden minstens tot en met 31 maart.

Het lukt de GGD de laatste dagen niet meer om op tijd de bron van nieuwe gevallen vast te stellen, waardoor de verspreiding niet goed meer onder controle te houden is. Daardoor lijkt de situatie aan het kantelen, en zijn aanvullende maatregelen noodzakelijk.

De vraag om hardere maatregelen nam de afgelopen dagen sterk toe. Vandaag gingen vele petities om scholen te sluiten viraal,  waaronder eentje die oproept tot het sluiten van de Hanzehogeschool. Ook  enkele Hanze-medewerkers op Twitter vroegen zich hardop af of het niet beter is om de hogeschool tijdelijk (deels) te sluiten:

Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay