Ga naar de inhoud
Hanzestudenten veilig tijdens onlusten in Hongkong

Hanzestudenten in Hongkong zijn veilig

Het gaat goed met de zes Hanzestudenten die op dit moment in Hongkong verblijven. Van studeren en stagelopen komt vanzelfsprekend weinig terecht in de Chinese eilandstad die al maanden in de ban is van protesten en onlusten.

De heftigste confrontaties tussen de politie en opstandelingen in Hongkong spelen zich af op het terrein van The Hong Kong Polytechnic, de technische universiteit in Kowloon. CNN meldt dat het einde van wat inmiddels wel een veldslag mag worden genoemd in zicht is, steeds meer demonstranten proberen de campus te ontvluchten.

CvB-lid Rob Verhofstad over steun aan studenten: ‘Ja, geen probleem, gaan we doen’

De Hanze-opleidingen staan in contact met de zes studenten, van wie er twee in Hongkong stagelopen. Of zij net zo betrokken zijn bij de strijd als de Duitse RUG-student Nora Leidinger is onbekend (HanzeMag is er nog niet in geslaagd hen vragen voor te leggen).
Op vragen van de medezeggenschapsraad van de Hanze, stelde Rob Verhofstad (lid van het College van Bestuur) dat de Hanze kosten noch moeite zal sparen om de zes studenten bij te staan. ‘Geen probleem, gaan we doen. Het gaat immers om de veiligheid van de studenten. Welke actie we ondernemen is afhankelijk van wat de studenten zelf willen. Dus: ja, we hebben contact met ze en: ja, we bieden ze hulp wanneer dat nodig is.’

Foto: de demonstraties in Hongkong toen het nog relatief vreedzaam toeging (14 juli)