Ga naar de inhoud

I’ll be back, stronger, faster, thirstier

‘Tickets op tafel, koffers gepakt. Taxi staat klaar in de straat.’ Nog nooit voelde ik me zo verbonden met het liedje Noorderplantsoen. Ik las net mijn columns van afgelopen weken door en ben tot de conclusie gekomen dat ik moeite heb met het nemen van afscheid. Al een aantal dagen (weken) ben ik het aan het uitstellen om dingen in te pakken. De verhuisdozen staan nog leeg en ingeklapt in het hoekje van mijn kamer. Eigenlijk staan ze in de weg.

Volgens mijn huurcontract is 30 juni mijn laatste dag in Groningen

Het is mentaal nogal een stap om mijn leven in Groningen weg te doen. Maar het is zover. Donderdag is het 30 juni. Volgens mijn huurcontract mijn laatste dag in de stad.
Ik zou nu kunnen terugblikken op mijn leven van de afgelopen drie jaar, maar dat sentimentele is niet aan mij besteed. HAHA, grapje: iedereen die mij kent, weet dat ik als eerste zal beginnen met huilen. Ik denk dat Groningen mij een beter persoon heeft gemaakt. Groningen heeft mij verrijkt. Groningen is bijvoorbeeld dichter bij de Duitse Aldi met Apfelkorn voor drie euro dan mijn thuisthuis in Friesland. Ook heb ik geleerd om koffie te drinken en te zetten. Die studententienen (lees: zesjes) komen namelijk ’s nachts tot stand.

Qua alcohol en gebraak was het afscheidsfeest symbolisch voor mijn tijd hier

Ook heb ik geleerd dat je best kunt gaan drinken de avond voor je (her)tentamen, als je maar vroeg genoeg piekt. En ik heb geleerd om niet meer te huilen als er weer een fiets sneuvelde of werd gestolen. Vijf fietsen in drie jaar is namelijk gewoon oké.
Na een afscheidsfeestje dat eigenlijk mijn tijd in de stad wel heeft gesymboliseerd qua alcohol en gebraak ben ik er denk ik wel klaar voor. Het is tijd: semi-huilend mijn kamerdeur achter me dichttrekken. Mijn tijd in Groningen is voorlopig even klaar. Maar ik kom terug. En dan ga ik alle alcohol die ik in Zweden niet kan drinken omdat het daar ziek duur is inhalen. Nu eerst maar eens die verhuisdozen vullen. Een nieuwe huurder staat klaar om hier net zo’n mooie tijd te beleven als ik heb gehad. Ondertussen ga ik in Zweden even een paar maanden rellen.