In de race voor Anner Award.

ANNERAWARDDe zes genomineerde studentenbedrijven die meedingen naar de Anner Award zijn bekend. Op 20 februari pitchen ze voor jury en publiek hun bedrijf in de finale in de Nieuwe Kerk in Groningen. De zes genomineerde studentenbedrijven zijn geselecteerd uit twintig inzendingen.

De genomineerden zijn:
Niels Palmers – Taxiculinair (een taxi met korting voor restaurantbezoek)
Jacob Faber – Yourbox  (goedkope goody bags voor studenten)
Anton Atanasov – WQP (een voordelig apparaat om waterkwaliteit te meten)
Jeroen Meines – Creatance (een netwerksite voor creatieve ondernemers)
Bastiaan de Wit – Greenballz (een koker om  spanning in tennisballen te herstellen
Eric Boersma – LS Training (een trainingsbureau voor topsporters)

De Anner Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. In 2012 was Sieger de Vries met zijn glasverstamper, een systeem om flessen in glascontainers te breken, de winnaar van de eerste editie. Met zijn onlinedorp, een gezamenlijke webshop voor ondernemers, sleepte Sebastiaan Kremer de Anner Award in 2013 in de wacht.
De Anner Award bestaat uit een geldbedrag van 1000 euro, voor 6000 euro aan Premium Cards van Regus Worldwide voor het gebruik van flexwerkplekken, een coachingstraject met vijf ondernemers en uiteraard naamsbekendheid. Jury en publiek bepalen op 20 februari wie de uiteindelijke winnaar wordt. Na afloop van het spectaculaire evenement in de Nieuwe Kerk is er een netwerkborrel. Wil je de uitreiking van de Anner Award bijwonen? Geef je hier op.

Anner van der Mheen was een bijzondere ondernemer/student aan de Hanzehogeschool die tijdens zijn studie onverwachts ziek werd en overleed op 8 maart 2011. Om de dingen waar hij voor stond, waaronder het slaan van bruggen tussen school en bedrijfsleven, voort te laten leven, hebben z’n vrienden, familie, bedrijven, de Hanzehogeschool en de Gemeente Groningen de Anner Award in het leven geroepen. Dit jaar ligt de organisatie in handen van de studenten Ellen Mannarts, Harm-Jan Hoekstra, Ruben Vaartjes en Evert van Asma.