Jack Naaijer: Solliciteren is animeren

Afgewezen. VOYS Telecom, dé zakelijke telecomprovider, nodigde Jack Naaijer uit voor een kennismakingsgesprek, maar hij mocht niet op voor de laatste ronde sollicitatiegesprekken.

Hoe is dat in vredesnaam mogelijk?
‘Niemand weet het’, lacht Jack, een oud-student Communicatie van de Hanzehogeschool. ‘De drie uiteindelijke kandidaten zullen meer ervaring met film en animatie hebben gehad. Ik ben best blij dat ik zover ben gekomen.’

Terecht. Jouw manier van solliciteren is ongekend. De animatie-sollicitatie wordt vast en zeker standaard.
‘Zo nieuw is het nou ook weer niet. Een sollicitatie op film wordt wel vaker gedaan. Maar je hebt wel gelijk: mijn filmpje gaat iets verder. VOYS had er ook alle lof voor’, zegt de inwoner van Oostwold (gemeente Oldambt, Oost-Groningen). ‘Het gaat uit van een simpel idee. De toekomstige werkgever moet meteen kunnen zien wie ik ben, hoe ik werk en welke resultaten hij van me kan verwachten. Daarvoor zijn film en animatie zeer geschikt.’

Je website oogt heel professioneel. Alsof er een heel bedrijf achter zit.
‘Ik bén ook een bedrijf: Jack Naaijer Design’, zegt Jack van Jack Naaijer Design, bureau voor grafische vormgeving. ‘Huisstijlen, logo’s, flyers, posters en ga zo maar door. Nuchtere vormgeving en nuchtere communicatie, daar staat Jack Naaijer Design voor.’

Mij best, maar hoe moet het nu verder met VOYS Telecom, dé zakelijke telecomprovider?
‘Ga er maar vanuit dat ze zich weten te redden. Daar heb ik het volste vertrouwen in.’

Stel dat het onverhoopt toch misloopt, kunnen ze dan…
‘Dan kloppen ze maar aan. Tuurlijk, joh. Geen punt en geen harde gevoelens.’