Kaartverkoop Stukafest begonnen.

Foto_12Stukafest, oftewel het Studenten Kamer Festival, brengt cultuur bij de studenten thuis. Op 20 februari tovert het festival studentenkamers in dertien steden om tot minitheaters. Ook in Groningen! Hangend op de bank en met een biertje in de hand, kun je de artiesten van heel dichtbij zien optreden.
Rechtenstudent Jasmijn van Effen doet dit jaar de PR van het festival. ‘Ik ben heel benieuwd naar het optreden van iLL Skill Squad. Een fantastische dansgroep die mee deed aan Holland Got’s Talent. Ze geven, omdat ze natuurlijk niet met z’n allen in een studentenkamer passen, met twee dansers een speciaal voor Stukafest gemaakte voorstelling. Zelf ben ik ook een fan van de cabaretier Ronald Smink. Ik heb al veel optredens van hem bekeken en vind hem echt heel erg grappig. Hij maakt onderdeel uit van het comedycollectief de Hyena’s. Ze treden regelmatig in de stad op.’ Jasmijn tipt ook zangeres Marike Jager. ‘Zij wordt steeds bekender en zong al bij De Wereld Draait Door! Dit is je kans om haar in een intieme sfeer wat langer te zien optreden.’

Programma 20 februari
Muziek – MARIKE JAGER – Folkingestraat 52a
Theater – DE GROETEN – A-Kerkhof 21a
Muziek – WELCOME TO THE VILLAGE – Pausgang 6
Muziek – CASE MAYFIELD – Haddingestraat 43a
Dans – JELENA KOSTIC – Peizerweg 56
Dans – RADAR – Viaductstraat 10b
Muziek – ORANGE SKYLINE – Oude Ebbingestraat 43a
Theater – RO DURÁN – Ganzevoortsingel 20
Theater – JENTE JONG – Almastraat 8b
Cabaret – RONALD SMINK – Sledemennerstraat 1-6
Dans – ILL SKILL SQUAD – Grote Leliestraat 41b
Muziek – WHEN WE ARE WILD – Grote Leliestraat 41b
Poëzie – OBE ALKEMA – Turfsingel 1016
Theater – GEEN FRONT – Van Hamelstraat 8a
Muziek – THE FUTURE’S DUST – Barestraat 31
Cabaret – PROPRIA CURES – Lisbonstraat 48

Er zijn drie Stukafest-rondes met muziek, dans, theater, poëzie/literatuur en cabaret. (start om 20.30, 21.30 en 22.30 uur) Het Stukafest Eindfeest begint om 23.00 uur in Club Vera. Met Diff, Broken Brass Ensemble, Mannen met snorren, DJ Thijmen van Herpen.
Entree: 1 ronde: 4,50 euro, 3 rondes: 11,00 euro, 3 rondes + eindfeest: 14,40 euro, Eindfeest: 4,50 euro.
Bestel je kaarten hier