Facetimen met KEI-voorzitter: KEI-week gaat niet door, we zoeken alternatieven

Geen verrassing, maar daarom niet minder zuur: ook de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaars in Groningen, gaat dit jaar niet door. Stichting KEI heeft gelukkig niet stilgezeten de afgelopen weken en is druk bezig met het bedenken van veilige alternatieven om eerstejaars toch welkom te kunnen heten in augustus.

De afgelasting is extra sneu voor alle scholieren die ook al geen eindexamen, eindexamenfeest, en eindexamenreisje kunnen maken dit jaar. Maar ook voor de organisatie is het natuurlijk balen, want die hebben er al zo’n acht maanden full-time aan gewerkt. Sikko sprak met KEI-voorzitter Floris Ganzeboom over het moeilijke besluit en de consequenties.

‘Het is ontzettend balen natuurlijk, maar we begrijpen het wel. De volksgezondheid staat voorop.’ Volgens Floris begon het KEI-bestuur zo’n zes weken geleden al met nadenken over alternatieve scenario’s, waaronder het scenario dat het hele evenement zou worden afgelast. ‘Daarna hebben we wekelijks gekeken hoe we konden anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. We waren dus op zich goed voorbereid, maar het blijft natuurlijk ontzettend zuur.’