Ga naar de inhoud

Kim 4 Nachtburgemeester

poster kimZeven nachtbrakers hebben zich kandidaat gesteld voor de functie van Nachtburgemeester van Groningen 2014/2015. De publieksstemming op de website en een vakjury bepalen welke vijf kandidaten er genomineerd worden en doorgaan naar de finale in Huize Maas op vrijdag 7 februari. Je kunt tot woensdag 29 januari middernacht je stem uit brengen op de website.

Een van de twee vrouwen die in de race is voor Nachtburgemeester is Hanzestudent Kimberly Bodha (20). De eerstejaars Commerciële Economie is geboren en getogen in Groningen en kent het Groningse nachtleven op haar duimpje. ‘Ik ken iedere kroeg van binnen en van buiten en van voor en van achter de bar. Ik ben jong, ik ben vrouw, ik ben student en ik weet wat Groningen mist. Als ik Nachtburgemeester word, ga ik me sterk maken voor meer diversiteit. Ik ga me inzetten voor meer laagdrempelige culturele evenementen. Holi, een Hindoestaans feest, en het Islamitische Suikerfeest zouden in Groningen ook uitbundig gevierd moeten worden. Met zoveel studenten en zoveel culturen is dat een prima moment om elkaar beter te leren kennen. Waarom naar Parijs of Amsterdam voor straatartiesten als Groningen zoveel te bieden heeft? Het wordt tijd voor een zomer-straatfestival waar iedereen zijn muzikale of kunstenaarstalent kan tonen.
‘Het word tijd voor een jaarlijks evenement waar iedereen zijn muzikale kennis of kunstenaarstalent kan tonen! Het word tijd voor een jaarlijks evenement waar iedereen zijn muzikale kennis of kunstenaarstalent kan tonen! Om de stad veiliger te maken zou ik een neutraal meldpunt deurbeleid willen opzetten. Er zijn uitstekende uitsmijters in Groningen die ongeregeldheden op een goede manier weten te sussen, maar er zijn er ook een aantal die het verknallen. Je kunt nu nergens met je klachten naar toe. Dat moet anders. Verder vind ik dat de zondag een boost kan gebruiken. Alleen zwemmen en schaatsen vind ik wat magertjes. Je zou ook ondernemers kunnen vragen voor input. Met mij als nachtburgemeester wordt de saaie zondag een sprankelende zondag.’
Wat onderscheidt Kim van de andere kandidaat Nachtburgemeesters? ‘Ik ben een organisator pur sang. Ik weet van aanpakken en ben de schakel tussen de consument, de ondernemer en de gemeente. De andere kandidaten hebben die skills niet of minder. Ik zet me in voor de hele stad en voor alle bewoners. Niet alleen voor de gay-scene of voor de dance-scene. Ik denk ook dat nachtburgemeester goed te combineren is met mijn studie. Studenten zijn flexibel en hebben tijd. Overdag een student, ‘s nachts een student, is mij motto.’
Hoe denkt Kim de huidige nachtburgemeester Chris Garrit te verslaan? ‘Chris heeft het goed gedaan de afgelopen twee jaar, maar het is tijd voor verandering. En tijd voor een vrouw als nachtburgemeester. Als alle studenten  in Groningen nu eens op mij stemmen, maak ik een goede kans.’

Volg Kim op Twitter