Ga naar de inhoud

Klein maar fijn

Ik ben een blij meisje. Terwijl ik dit schrijf, heb ik net mijn teennagels gelakt. Een vriendinnetje appt me of ik straks speciaalbiertjes wil gaan drinken, en in de oven zitten zelfgemaakte koekjes die aan het bruinbakken zijn. Het raam staat open, waardoor er een windje door de kamer waait en ik vrolijk kan zwaaien naar mijn overbuurman. Ik heb net online gewinkeld en naast me ligt een nieuwe Linda.. Alles is eventjes perfect. Dat mijn healthy lifestyle een tijdje zoek is, lijkt nu even onbelangrijk. Ook de opdrachten voor statistiek schuif ik even vooruit.

Over 63 nachtjes naar Mumford & Sons, daar word ik vrolijk van, maar ik kan er net zo goed om huilen

Los van elkaar zijn dit kleine dingen. Maar nu ze allemaal tegelijkertijd gebeuren, vind ik het wel heel lekker. Ik kijk vaak alleen maar naar de grote dingen die op de planning staan. Over drieënzestig nachtjes ga ik naar een concert van Mumford & Sons. Daar kan ik heel vrolijk van worden. Ik kan er ook om huilen, want het kaartje was fucking duur. Maar ik heb wel voorpret. Dat ik dan koekjes bak of er komt een nieuw tijdschrift door de brievenbus (ik ben burgerlijk en heb een abonnement), lijken dan snel iets kleins. Ik spreek met mezelf af dat ik van deze relatief kleine momentjes zal genieten.

Zakken om in te kunnen braken en liters water mee, zonnebrillen op

Zoals ik al zo vaak heb gezegd, is het studentenleven supermooi. Er gebeuren zo veel leuke dingen. Maar je vergeet ze ook wel snel. Of je waardeert ze niet. Gisteren fietste ik intens brak naar het station. Vanaf daar zou ik samen met mijn teamgenootjes naar Dokkum reizen voor een waterpolowedstrijd. We konden helemaal niks meer. Zakken om in te kunnen braken en liters water mee. Zonnebrillen op. De avond daarvoor hadden we een diner gehad, met de nodige wijntjes. Natuurlijk is het kut wanneer je brak bent. Maar hoe mooi zijn deze momenten? Als ik later oud ben wil ik zeker terugdenken aan nu. Dat ik tegen mijn man (die vast ooit komt) kan aanlullen over vroeger. Hopelijk wil hij ook koekjes met me bakken en speciaalbiertjes drinken. Ik verwacht namelijk niet dat hij het leuk zal vinden om teennagels te lakken.