Koreaanse snoepjeswinkel

Soms zijn er van die momenten waarop je op random plekken op het internet belandt. Video na video klik je aan en voor je het weet vind je jezelf terug tussen de pareltjes. Dingen die ontzettend goed zijn, of echt vreselijk slecht. Zo vond ik de liefde van mijn leven.
Ik was weer eens een avondje doelloos video’s aan het aanklikken, toen ik een video tegenkwam van het kanaal FBE genaamd Teens react to Kpop. React video’s bestaan uit opnamen van mensen die dingen bekijken en dan vertellen wat ze ervan vinden. Hoewel veel mensen dit misschien niet als heel interessant bestempelen, vind ik het super-entertainend, en K-pop was relatief nieuw voor me.

14 seconden was de video bezig toen ik een groep jongens zag staan en 5 seconden later was ik verkocht

Mijn enige kennis van deze wondere wereld was het liedje Gangnam Style van Psy waarbij ik inmiddels vooral een gevoel van nostalgie heb. Het dansje en de clip is niet iets wat ik snel vergeet. Kleine tip: zoek dit liedje niet opnieuw op. Ik maakte deze fout zojuist en krijg het liedje de komende dagen vermoedelijk niet meer uit mijn hoofd.
K-pop kende ik dus vooral als een genre dat een beetje gek moest zijn. Toen ik op de video klikte was dat ook precies wat ik verwachtte. Maar o-boi, wat had ik het mis. Veertien seconden was de video bezig toen ik ineens een groep jongens zag staan en vijf seconden later was ik verkocht. Zeven intens knappe Koreaanse jongens in geweldige pakken die supersick dansten op mega-catchy muziek? Count me in! De video die de Teens van Teens React bekeken was de clip van Blood, Sweat and Tears van de groep BTS. Ik was een beetje hyper.
Hoewel de video maar een klein fragment van het liedje liet zien, zocht ik het gelijk op, en toen ging er een wereld voor me open. Ik kwam erachter dat er ontzettend veel toffe K-popgroepen waren en ik was als een kind in de snoepwinkel: ik wilde alles hebben. Solo-artiesten, groepen, meisjes, jongens, rap of R&M, ik kwam echt van alles tegen.

BTS, Red Velvet, Super Junior, Black Pink, MonstaX, GOT7, Sunmi, DEAN, EXO

Nu vind ik zo veel Koreaanse muziek leuk dat ik niet eens weet waar ik zou moeten beginnen met zeggen wat ik tof vind. Het begon bij BTS maar al snel kwam ik achter het bestaan van Red Velvet, Super Junior, Black Pink, MonstaX, GOT7, Sunmi, DEAN, EXO en nog veel meer. Er is zoveel toffe muziek waarvan je geen idee hebt. Je luistert toch snel naar voornamelijk Engelstalige artiesten. Maar er zijn zoveel andere dingen waarnaar je kunt luisteren en kijken. Want K-pop is ook wel echt iets wat je moet zien. Niet alleen omdat iedereen intens knap en getalenteerd is, maar ook om de kwaliteit van de video’s. Daarnaast is de mode en styling ook echt van een ander niveau en zelf vind ik dat heel erg inspirerend. Ik merk dat K-pop steeds populairder wordt. BTS stond vorige maand nog in een uitverkocht Ziggo Dome (waarvoor ik tot mijn spijt niet eens meer kaartjes kon krijgen) en toen ik afgelopen week naar hun docu-film in de Pathé ging, was de zaal volledig uitverkocht. K-pop is niet meer alleen maar Gangnam Style.