Koude douche voor Pijlman.

bucket challlenge pijlman-kl
De Ice Bucket Challenge raast door de wereld. Op vrijdag 22 augustus gaf Henk Pijlman zichzelf een ijskoude douche nadat RTV Noord-verslaggever Remy van Mannekes de collegevoorzitter van de Hanzehogeschool had genomineerd.

Vrijdagochtend, klokslag 11 uur. In een T-shirt verschijnt Henk Pijlman op het grasveld voor het Willem-Alexander Sportcentrum. In zijn rechterhand houdt hij een emmertje dat bij inspectie vol blijkt te zitten met water en ijsblokjes. ‘Ik ben blij met de nominatie, en nóg blijer dat ik zelf twee mensen mag nomineren’, lacht hij. Dan zet hij zich schrap en heft de emmer boven zijn hoofd. Het ijswater stort zich klaterend uit over de bestuurder die even een paar moeilijke momenten beleeft. Maar Pijlman herpakt zich snel. Met een verbazingwekkend vaste stem nomineert hij de volgende twee slachtoffers: Partijvoorzitter Fleur Gräper van D66 en Willem Smink, voorzitter van het College van Bestuur van NHL Hogeschool in Leeuwarden.

De zogeheten Ice Bucket Challenge is populair op Facebook. Er zijn inmiddels al miljoenen video’s gedeeld waarbij iemand een emmer ijswater over zich heen gooit om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS.

UPDATE: En daar zijn de bewegende beelden!