Ga naar de inhoud
fusie kwetsbare schools Hanze

‘Kwetsbare schools’ onderzoeken fusies

De Academie voor Architectuur & Built Environment en het Instituut voor Facility Management onderzoeken een organisatorische samensmelting. Het Instituut voor Financieel Economisch Management gaat op zoek naar onderdak bij een andere school.

Mira Bloemen-Bekx, directeur van het Instituut voor Facility Management, komt vóór 1 maart met een plan voor een gezamenlijke toekomst van FM en de Academie voor Architectuur & Built Environment. Dat onthulde Rob Verhofstad van het College van Bestuur op maandag 16 december.
Een fusie van de beide schools is een serieuze optie. ‘Dat Bloemen op 1 februari interim-dean van Built Environment wordt, is geen toeval’, meldde Verhofstad in het overleg met de Hogeschool-medezeggenschapsraad (HMR). Daarin zei hij ook dat het Instituut voor Financieel Economisch Management vóór 1 maart eveneens met een plan komt.

‘Kwetsbare schools’ kunnen de ‘uitdagingen waarvoor ze staan’ aan door nauwer samen te werken

In dat plan zal de uitkomst staan van de zoektocht naar een school waarbij FEM kan worden ondergebracht.

Deze ‘kwetsbare schools’, zoals het CvB ze omschrijft, kunnen de ‘uitdagingen waarvoor ze staan’ beter het hoofd bieden door nauwer samen te werken. ‘Een school heeft een zekere schaalgrootte nodig om effectief te kunnen handelen’, stelt Verhofstad. ‘We denken dat deze schools de kritische ondergrens naderen. Dat willen we voor zijn.’

HMR-lid Evert Scholtens wijst op de geruchten over een mogelijke fusie van het Instituut voor Sportstudies en de Pedagogische Academie. Verhofstad zegt dat het CvB geen intenties in die richting heeft.

Het personeel van de kwetsbare schools is tijdens bijeenkomsten op de hoogte gesteld van de organisatieveranderingen. Als alles meezit zullen die in september 2020 hun beslag krijgen.

Foto: Omar Flores (Unsplash)