Ga naar de inhoud
Korevaar: er is een verband tussen studiestress en planning

Lector van het Jaar… Lies Korevaar

Hanze-lector Lies Korevaar is vandaag verkozen tot Lector van het Jaar. ‘Hij stak er met kop en schouders bovenuit’, zegt Karola Nap, management-assistente van het lectoraat Rehabilitatie waarover Korevaar sinds 2003 de scepter zwaait.

De jury roemt Korevaar voor het feit dat hij altijd studenten betrekt bij z’n onderzoek

‘Studentenwelzijn, als er iemand zich voor inzet, dan is het Lies’, zegt Karola, die met Michelle Garnier (dean van de Academie voor Sociale Studies) alweer onderweg is naar Groningen nadat ze Korevaar de prijs in Utrecht in ontvangst zag nemen.
De jury roemde Korevaar niet alleen voor de kwaliteit van zijn onderzoek naar rehabilitatie (het wegnemen van obstakels voor mensen met psychische problemen) maar ook voor het feit dat hij daarbij consequent studenten betrekt. Ook en vooral studenten die kampen met psychische problemen. Niet voor niets is de leidraad bij zijn werk: ‘Nooit óver…, maar altijd sámen met…’ (Op de plaats van de drie puntjes staat de doelgroep.)
Korevaar is de eerste lector van de Hanzehogeschool die de door Science Guide en studentenbelangenbehartiger ISO in het leven geroepen titel heeft weten de bemachtigen.