Ga naar de inhoud

Lieve Loes

In de KEI-week ben ik bij de kroegentocht een leuke jongen tegengekomen waar ik een paar dates mee heb gehad. Hij is heel lief en we houden van dezelfde dingen, maar hij is wel een compleet ander type dan ik. Ik ben geen hokjesdenker maar hij kleedt zich nogal klassiek, om niet te zeggen ballerig. Zelf ben ik meer van de alternatieve kant. Als ik niet een beetje aangeschoten was geweest, had ik hem waarschijnlijk niet eens zien staan de eerste keer. Onze achtergronden zijn ook totaal verschillend. Mijn vriendinnen snappen niet wat ik in hem zie. Maar we zijn echt smoorverliefd op elkaar. Denk je dat onze relatie kans van slagen heeft?

Eline

Lieve Eline,

Tuurlijk heeft jullie relatie kans van slagen. Tenminste niet meer of niet minder kans dan met een jongen uit je eigen ‘hokje’. Mijn vriendin R, een degelijke dame, heeft jaren de klamme lappen gedeeld met een rasechte punker. Nu is het uit, maar ze hebben zes jaar lang een fantastische tijd gehad. Het gaat om de chemie, om de aantrekkingskracht, om de energie. Niet om uiterlijkheden. Niet om het feit dat een kakker en een alto niet matchen. Juist leuk toch, zo’n onverwacht setje. Dat je bevestiging van je vriendinnen zoekt is heel menselijk, maar toch, waarom zou je in godsnaam? Jij bent smoorverliefd op een ballerig type en hij op jou, daar is voorlopig geen speld tussen te krijgen. Al zeggen jouw vriendinnen nog zo luid dat hij niet spoort, al zegt je moeder dat hij niet bij je past, al zeg ik dat jullie een kansloos stel zijn. Volg je hart, Eline, wees lekker verliefd en geniet ervan.