LIT: muzikant Joel haalde inspiratie uit een pot vitaminen

Groningen zit vol met studenten met talenten. Dansers, muzikanten, sporters, kunstenaars, schrijvers, filmers, en ga zo maar door. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Allemaal een eigen drive. In de nieuwe videoserie LIT portretteren we gepassioneerde studenten.

In de eerste aflevering van LIT maak je kennis met de muzikale Joël Werleman. Hij vertelt over het lied Vitamins. Een nummer over vitaminen. Duh. Maar het gaat niet zomaar alleen over gezonde pilletjes. Zoals een goede liedjesschrijver betaamd staat het natuurlijk metafoor voor iets groters, de liefde.

De student Compositie & Muziekproductie aan het Prins Claus Conservatorium haalde zijn inspiratie uit het nummer With The Love In My Heart van Jacob Collier. De boem tsja, boem tsja triggerde Joël. Hij begon direct met de drums, toen de ukelele-bas (dat is een soort kleine akoestische basgitaar) er bij en daarna kwamen de lyrics. Ja, maar waar schrijf je dan over? Er stond een pot vitaminen op tafel en dat was genoeg voor dit muzikale talent om een heel lied over te schrijven. Joël haalde zijn bandleden er bij en beng. Een heerlijke vrolijke laid back track! LIT!

—————————————————————————————————–

Ben jij een student met een talent? Of ken jij iemand die we echt eens moeten portretteren? Laat het ons weten! Stuur een mail of contact ons op een van onze socials.