LIT: vrolijke positieve muziek met niet zo onschuldige teksten

LIT: Naduah van Keulen maakt liedjes over haar relatie met jongens. Ze staan allemaal op haar debuut-EP Verhaaltjes Voor Het Slapengaan.

Verhaaltjes Voor Het Slapengaan is een onschuldige titel voor een EP vol met niet zo onschuldige liedjes. In onze videoserie LIT vertelt Minerva-studente Naduah van Keulen hoe ze haar negatieve ervaringen weet om te zetten in iets positiefs door er vrolijke leuke liedjes over te maken.
Bij de liedjes heeft dit muzikale talent een prentenboek laten maken met alle songteksten erin.
‘Ik maak er graag grappen over en ik doe er heel luchtig over’, schrijft Naduah in haar nawoord, ‘maar ik ben me er wel van bewust dat mijn relatie met jongens en seks niet altijd even gezond is geweest. Ik heb daar altijd veel te veel bevestiging uit proberen te halen. En ik werd eigenlijk altijd snel emotioneel afhankelijk van jongens die totaal niet bij me passen. En dat heeft natuurlijk voor een hoop drama en een heleboel tranen gezorgd. Maar ik leer en blijf leren. Ik heb de laatste tijd veel sprongen gemaakt op dit gebied. En ben erg trots op hoe ver ik daarin al gegroeid ben. Ik zie dit project dan ook graag als een symbolische afsluiting van deze slechte gewoontes. Maar geen zorgen, ik zal genoeg domme dingen blijven doen om liedjes over te schrijven. Ik blijf natuurlijk wel gewoon Naduah.’

—————————————————————————————————————

In de videoserie LIT portretteren we gepassioneerde studenten. Groningen zit vol met studenten met talenten. Dansers, muzikanten, sporters, kunstenaars, schrijvers, filmers, en ga zo maar door. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Een eigen drive.

Ben jij een student met een talent? Of ken jij iemand die we echt eens moeten portretteren? Laat het ons weten! Stuur een mail of contact ons op een van onze socials.