Ga naar de inhoud

Loco: Bart Otten is motorfanaat

Vierdejaars Commerciële Economie Bart Otten (23) is motorfanaat
‘Nog voor mijn eindexamen haalde ik mijn rijbewijs. Ik ben nog op mijn eigen motor naar de middelbare school gereden. Ik rijd de hele winter door van de boerderij in Sint Annen naar school en naar de stage.  De pekel is heel slecht voor het metaal. Daarom koop ik nooit nieuwe motoren. Ik rijd nu op een twintig jaar oude Suzuki GSX 600F, mijn twaalfde motor in vijf jaar. Om deze liefhebberij te financieren knap ik oude motoren op en verkoop ze met winst.
‘Mijn pa, mijn twee broers en ik zijn allemaal door het motorvirus aangestoken. We zijn sportieve rijders, houden van snelheid en bochten rijden op landwegen. Maar we passen wel op. Je moet voortdurend opletten en anticiperen op mogelijk gevaar. Een kuil, een verloren voorwerp op de weg, olie.
‘Je snelheidsmeter moet je ook niet uit het oog verliezen. Even een auto inhalen en je zit zo op 160. Gelukkig hebben motoragenten vaak wel begrip voor de motorrijders. Toen ik een keer zestig kilometer te hard reed, ben ik er met een waarschuwing vanaf gekomen.’