Ga naar de inhoud

Los op locatie: doorwortelen in Norg

Vorige week was ik bezig met kostuums voor Dichterbij van het Noord Nederlands Toneel. Na drie voorstellingen eindigde de week in een feest vol confetti. Zondag: een paar uurtjes slaap. Vervolgens: de make-up in, want de laatste scènes van een film van een vriendin van me stonden op de planning.
Zondagavond: voor pampus op de bank met mijn lief (tussen de bedrijven door wil ik m’n relatie ook onderhouden).
Maandagochtend: met enige tegenzin vroeg uit bed en me verdrinken in koffie
terwijl ik ondertussen mijn tassen pak. Ja, tasSEN, want de komende twee weken
zitten we in Norg: het kleinschalige beeldend-theaterfestival Worteldagen.
En dat betekent veel spullen mee.
De komende veertien dagen woon ik in een koepeltentje.
Pakweg veertig studenten van de Utrechtse Hogeschool der Kunsten, Minerva, de Popacademie en het Conservatorium werken in het Drentse dorp aan hun eigen individuele voorstelling.
SAMSUNG
Maandag: het wordt duidelijk wie welke locatie heeft. Daar ga je
je voorstelling maken.
De dinsdag: workshops, workshops, workshops.
Woensdag: we gaan los. Echt los op locatie.
We begonnen maandag onder een stralende zon. Ik zou kunnen stellen dat de regen nu romantisch op m’n tent tikt. En ook dat het hier vies, nat en modderig is. Maar behalve voor meteorologen zijn weerpraatjes erg oninteressant. Zonder gezeur wortelen we hier nog even verder.

Tweedejaars Theatervormgeving Marie van Linschoten schrijft iedere week een column over Academie Minerva.