Ga naar de inhoud

En Profil: Maaike Jacobi maakt kunstwerken op spijkerjasjes

Kunst verkopen is best lastig, zeker als beginnend kunstenaar. Maar wat nou als je je kunst op gebruiksvoorwerpen schildert? Maaike Jacobi kwam, dankzij een goede vriend, op het geniale idee om haar kunstwerken op spijkerjasjes te schilderen en dat bleek een groot succes.

Ze startte, nadat ze af was afgestudeerd aan de Kunstacademie Minerva, een eigen bedrijf: Maken met Maaike. Daarnaast doet ze nu de PABO, want ‘jufje spelen’ vindt ze ook helemaal te gek.

Maaike geeft filmmakers Linn en Antoine een klein rondleiding op Minerva

Hoe vindt ze de balans tussen docentschap en creativiteit? Wat zijn haar dromen? En wat wil ze bereiken als docent en kunstenaar? Maaike geeft filmmakers Linn en Antoine een klein rondleiding op Minerva, ze laat zien hoe ze werkt, laat zien waar haar kunstwerken op spijkerjasjes worden verkocht en vertelt ondertussen over haar inspiratie, twijfels en toekomst.

In En Profil volgen Antoine en Linn gepassioneerde en bijzondere Hanze-studenten en alumni die naast (of na) hun studie de wereld aan het veroveren zijn. Is het talent, doorzettingsvermogen, of een beetje van beide? En wat heeft hun studie bijgedragen aan hun prestatie?

Ken jij (of ben jij) een bijzondere student of alumnus? Meld haar of hem of jezelf dan hier aan, we maken graag een mooi portret!