Ga naar de inhoud

Laptop tijdens de les verstoort de concentratie?

De meeste studenten gebruiken al jaren hun laptop om aantekeningen te maken tijdens de les. Maar is het niet verleidelijk om dan allerlei andere dingen te doen?

Op De Rijksuniversiteit Groningen zijn een aantal docenten het laptop-gebruik helemaal zat. Zij hebben een laptop-verbod ingesteld, studenten moeten weer ouderwets pen en papier gebruiken voor hun aantekeningen.

Kun je dat maken als docent? Of is de laptop niet meer weg te denken uit de les? We vroegen Hanze-studenten naar hun mening…

Wat houdt Hanze-studenten bezig? Waar ergeren ze zich aan? Hoe bereiden ze zich voor op tentamens? Vragen, vragen, vragen, en wij gaan proberen voor jullie de antwoorden te vinden door studenten aan het woord te laten.

Dat is in het kort wat ‘ MAG ik wat vragen‘ is: de spreekbuis van Hanze-studenten. Dus kom je ons met draaiende camera tegen op de campus, schroom dan niet om je mening te geven over alles wat je als student bezig houdt!

Heb je ook suggesties voor onderwerpen? Of speelt er iets in je studie waarvan je vindt dat wij er aandacht aan moeten geven? Stuur een berichtje naar hanzemag@org.hanze.nl of klik hierrrrr.