Ga naar de inhoud

5 make-up tips voor als je brak bent

Ben je veel te laat je bed in gedoken na een geweldig avondje stappen? En wil je zo lang mogelijk blijven liggen? Dat kan! Hieronder mijn tips om er wakker maar vooral fit uit te zien na het stappen.

Het allerbelangrijkste is om keuzes te maken! Ga niet aan de slag met een full face of make-up. Doordat je niet te veel tijd hebt ga je dingen afraffelen en ziet het er niet mooi uit. Je kunt niet én een smokey eye én contouren én lipstick én je wenkbrauwen doen. Focus op dat wat je echt belangrijk vindt. Bijvoorbeeld als je megabrak bent: je ogen, wenkbrauwen en wallen. Zo kun je er voor zorgen dat je er weer wakker en fit uitziet!

1
Zorg er altijd voor dat je wenkbrauwen er goed uitzien, wenkbrauwen geven vorm aan je gezicht. Het snelste kun je ze bijtekenen met een wenkbrauwpotloodje. Zorg er voor dat je ze niet helemaal invult, laat het natuurlijk ogen. Begin zachtjes en doe het naar het uiteinde toe wat donkerder. Je kunt dit doen met een wenkbrauwpotlood of met poeder. Poeder oogt over het algemeen een stuk natuurlijker. Vul je liever niet je wenkbrauwen in? Kam ze dan even door, zo lijkt het alsnog erg verzorgt.

2
Je wallen kun je het beste trotseren met een goede vloeibare concealer. Dep dit met je ringvinger onder je ogen, en poeder dit dan goed af. Het beste is om het even te laten ‘bakken’. Dit doe je door een dikke laag poeder op de concealer aan te brengen en even te laten zitten. Dit omdat het dan niet in je lijntjes trekt. Vergeet niet om het daarna uit te vegen!

3
Daarnaast kun je natuurlijk niet je mascara vergeten. Als je mascara draagt dan lijk je meteen een stuk wakkerder! Dit omdat je ogen gedefinieerd worden en meer opvallen. Maar wees niet te uitbundig: spinnenpoten zijn nog steeds een no go!

4
Wat altijd opvalt als je brak bent is dat je er erg bleek uitziet. De kleur trekt helemaal uit je gezicht. Je kunt dan natuurlijk wat kleur aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld wat oogschaduw aanbrengen, wat bronzer, of een lipstick. Het snelste is dan natuurlijk een lipstick aanbrengen. Kies wel voor een neutrale kleur, zachtroze bijvoorbeeld. Rood zorgt er namelijk voor dat alle roodheden in je gezicht opvallen, en dus ook in je ogen. En dat proberen we nou net te verbloemen.

5
Daarnaast is het fijn om een beetje kleur toe te voegen aan je huid, want met erg weinig slaap achter de kiezen wil je er nog wel eens wat bleekjes uitzien. Kies voor een roze blush, die erg neutraal lijkt! Zo kan je erg snel de kleur terug brengen in je gezicht.

Vergeet niet om het natuurlijk te houden, ga geen lagen met make-up aanbrengen. Dat kost namelijk veel te veel tijd, en kan er snel ‘cakey’ uitzien.

(foto: Mislav Marohnić, (c) Flickr)