Marathon Merel wint NSK.

Merel Bosma (22) werd op 7 maart Nederlands studentenkampioen marathonschaatsen. De tweedejaars Toegepaste Psychologie schaatste aan het eind van een zwaar seizoen alle dames van de Amsterdamse Jaap Edenbaan. ‘Ik was net terug van de Weissensee, waar ik vijf wedstrijden in acht dagen had gereden, waaronder het Open Nederlands Kampioenschap en de alternatieve Elfstedentocht: 200 kilometer bij een temperatuur van min-17. Dat vergt wat van je lichaam. Ik was kapot, maar ik dacht als er een titel te winnen valt, doe ik mee. Er deden 44 schaatsers mee aan het Nederlands Studenten Kampioenschap, waaronder acht landelijke marathonrijdsters. Ik heb puur op wilskracht gewonnen.’
Merel ziet haar toekomst heel positief. Als langebaanschaatsster blonk ze uit op de drie en vijf kilometer. Dit was haar eerste jaar in het marathonpeloton. Ze werd twintigste plaats in het eindklassement van de KPN Cup en 22-ste tijdens het Nederlands Kampioenschap. ‘Dat is best goed voor het eerste jaar. Ik hoop volgend jaar op de top-10 en als ik een paar uitschieters heb, droom ik stiekem van een podiumplaats.’