Media-award, stem op Annemarie

Annemarie Heite, teamleider Corporate Communicatie van de Hanze en boegbeeld van bevend Groningen, is genomineerd voor Vrouw in de Media Award. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn tien vrouwen genomineerd die op voorbeeldige wijze optreden in de media. Annemarie Heite dankt haar nominatie aan haar optredens bij Humberto Tan in RTL-LateNight, De Wereld Draait Door en Nieuwsuur. Ook zat ze regelmatig aan tafel bij Jeroen Pauw en Eva Jinek waar ze in heldere taal het Groningse het verhaal over de aardbevingen in de Nederlandse huiskamers bracht. Annemarie: ‘Ik zie de nominatie als een enorme erkenning voor de Groningse problematiek en daar ben ik verschrikkelijk trots op.’

Vlijmscherp zette Annemarie de Groningse aardbevingsproblematiek op de kaart

Annemarie zal de strijd aangaan met genomineerde kopstukken als Beatrice de Graaf (hoogleraar en terrorisme-expert), Lilianne Ploumen (Tweede Kamerlid en voormalig minister voor Ontwikkelingssamenwerking) en bondscoach van het Nederlands Vrouwenelftal Sarina Wiegman. Vorig jaar won Annemarie de Vrouw in de Media Award 2016 voor de provincie Groningen met 24 procent van de stemmen. Ze werd door de stemmers geroemd om de vlijmscherpe wijze waarop ze als gedupeerde en deskundige het probleem van de gaswinning en de aardbevingen op de kaart heeft gezet.
De Vrouw in de Media Award wordt voor de negende keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013), Wanda de Kanter (2014 en 2015) en Dafne Schippers (2016).

De stille beving op NPO2
De documentaire De Stille Beving van Piet Hein van der Hoek over de Groningse kop-hals-romp-boerderij van de familie Heite, die zodanig beschadigd is door de aardbevingen als gevolg van de jarenlange gaswinning dat ie moest worden gesloopt, wordt op 31 januari om vijf over negen op NPO2 uitgezonden.

Je kunt tot 4 februari stemmen.