Ga naar de inhoud

Medicijn op Maandag: Monarchie op Maandag

Wat is er lekkerder dan jong belegen kaas? Belegen kaas! Daarom heeft deze aflevering van Medicijn op Maandag nog een weekje liggen rijpen op de plank (soms ist eem nie anders).

Afgelopen week was Wietse de Haan onze muzikale gast, begeleid door Het Kanaal. Hij schrijft, componeert, bespeelt diverse instrumenten en heeft zo’n prettige no-nonsense houding, zo eentje waarvan je een fijn mens wordt, zeg maar. Zo wordt Het Kanaal immer meer een rustig kabbelende muzikale stroom, waar ruimte is voor acteerwerk, uitbeelden, humor en experiment.

Aan de andere kant wordt er gepraat over drugs in het koningshuis, lachgas, polderrappers en waarom Europeanen moeten gaan fokken als konijnen om de economie… Oh, je was al aan boord bij ‘fokken als konijnen?’ Helemaal mooi.

De Monarchie op Maandag bespreekt al deze onderwerpen met zwartgallige humor. Daarbij is Daan weer van de partij met allerlei komische kronkels die hij onder de douche heeft bedacht.

Vera breekt een lans voor een competitie die de bevolking weer op pijl moet brengen. Een soort combinatie van Temptation Island en het Eurovisie Songfestival. Kun je je er geen beeld bij vormen? Mooi, dan moet je zéker luisteren. De laatste – of één na laatste – aflevering van seizoen 1 van Medicijn op Maandag. Mis ‘m niet!