Medicijn op Maandag: Red een boom, eet een bever

In deze Medicijn op Maandag een remedie voor de Apocalyps! Het milieu redden is belangrijk, maar het moet wel gezellig blijven. Daarom praat Cas deze aflevering met Eeke Bastiaansen, die de drijvende kracht is achter Stories of Sustainability. Een blog waar ze ondernemers, denkers en innovators interviewt over hun manier om de wereld te verbeteren. Hamburgers van krekels? Het kan! Liever inspireren dan demonstreren, is haar gedachte.

Ook startte ze samen met vriendin Tamara Zwarts Ik Eet Duurzaam, een website met blogs, recepten en workshops, die een praktische aanpak voor een betere wereld laat zien. Want als student wil je gerust je steentje bijdragen, maar je moet ook nog naar de kroeg, je hebt dronken huisgenoten die je voorraad plunderen en het budget is klein. Het motto is dan ook: alle kleine beetjes helpen.

Verder gaat het als vanouds over van alles en nog wat, van zwanenhaters tot biseksuelen, oude Noorse dichters en filosofie. Anderhalf uur informatief ouwehoeren, gratis en voor niks.