Meer+ is tenenkrommend truttig

Is er meer dan eten, werken, slapen; meer dan huisje, boompje, beestje, meer tussen hemel en aarde?
Ik denk: kan best, maar wat doet dat ertoe? Voor de redactie van Meer+ is deze vraag een reden om een lifestylemagazine met diepgang van de persen te laten rollen. Na veel doorklikken kun je op de website achterhalen dat Meer+ een project is waarmee christenen van het hippe slag (type Arie Boomsma, en ja, hoor, Arie staat ook in het blad) in gesprek willen komen met moderne spirituelen. De poging om lifestyle en diepgang met elkaar te verbinden gaat gepaard gaat met staaltjes tenenkrommende tuttigheid.
Halverwege het interview zegt Linda tegen Christophe: ‘Ik leer zoveel van jou!’ Let op dat lieflijke jou, let op dat uitroepteken. Dat is het meer van Meer+ (let op dat plusteken). Onder het genot van een wit wijntje (zij) en een sapje (hij) vertellen ze enthousiast aan elkaar hoe zij bezig zijn met ‘is er meer’. En dat staat dus allemaal al in de allereerste kolom van het allereerste artikel (over twee mij onbekende bekende mensen).

Het tweede artikel is een verslag van een reis naar Israël: Het bijzondere is dat je hier ook antwoorden kunt vinden: wie zoekt, vindt, staat er in de Bijbel.
Voor 1600 euro mag je negen dagen met een Meer+man mee naar dit land met vele gezichten. (Inclusief een boottochtje over het Meer van Galilea, natuurlijk.)
Het wordt een ervaring die je leven verandert! Negen dagen! Ik hoef al niet meer.