Meester Discipline.

Goed voor jezelf zorgen is erg belangrijk, maar ook heel moeilijk. Na een zware studie- of stagedag smacht ik er vaak naar om thuis heerlijk op de bank neer te ploffen met een beker ijs (Ben & Jerry’s!). Of met een lekker koud Radler-biertje in de zon zitten. Maar zorg je dan goed voor jezelf?
Ja en nee. Het is een typisch gevalletje van een snelle beloning voor je hersenen. Dus je voelt je even heel gelukkig. Maar wanneer het ijsje of biertje op is, en de zon weer ondergaat, slaat toch de druk in je hoofd weer toe. Oei, Ik heb nog een verslag dat af gemaakt moet worden, ik moet mijn mail nog checken, ik moet de afwas nog doen, enzovoort.

Roxeanne Hazes showt haar nieuwe figuurtje… WAUW!

In mijn hoofd moét ik van alles. Maar dat is niet het enige. Nu iedereen een smartphone heeft, moét je ook twentyfour-seven bereikbaar zijn. Ik kreeg laatst een boos appje: ‘Hee, ik zie blauwe vinkjes! Maar je antwoordt niet! Waarom negeer je mij?’ Hierom: ik had WhatsApp nog wel aan staan, maar  ik was verdiept in een boek.
In wat voor rare tijd leven we toch? Wanneer pakken we nog onze rust? En hoe zet je dingen van je af? Om de hectiek te ontlopen zijn er in mijn ogen twee dingen die we allemaal meer zouden moeten doen: onze smartphone wegleggen en meer bewegen. De smartphone geeft je heel veel onzinnige prikkels, zoals: Roxeanne Hazes showt haar nieuwe figuurtje. Wauw, dat had ik echt niet willen missen! Of wat dacht je van alle reclames waar je niet omheen kunt.
Kortom, wegleggen dat ding! Ook meer sporten zorgt voor een fitter gevoel en als je het goed doet, ook voor een betere nachtrust. Maar goed, praatjes vullen nog geen gaatjes. Ik moet het nu nog gaan volhouden. Kan iemand nog een stukje discipline missen?