Ga naar de inhoud

Meester Fitness

De F van februari is voor mij de F van fitness. Een midseason card van de ACLO kost maar veertig euro. De laatste maanden ben ik wat aangespekt en dat voelt niet goed. Tijd voor actie. Om goed beslagen ten ijs te komen bekijk ik de leukste vlogs over voeding en fitness. Op m’n smartphone staan inmiddels handige voedingsapps om bij te houden wat ik moet (lees: niet mag) eten om m’n doel te bereiken.

Hoezo griepprik?Je struikelt in de lerarenkamer over muntthee, salades, smoothies en appels

Je gezond en vitaal voelen is een gunstige bijkomstigheid. De griepepidemie eist z’n tol, ook in het onderwijs. Klassen worden naar huis gestuurd omdat de juf of meester ziek is. Invalpools kunnen de vraag niet meer aan. Er wordt zelfs geopperd om leerkrachten jaarlijks de griepprik te geven. Alsof dat de oplossing is. Leerkrachten leven in mijn ogen erg gezond. Je struikelt in de lerarenkamer over muntthee, salades, smoothies en appels. Daarnaast bouw je in na verloop van tijd een erg sterk auto-immuunsysteem op. Geen virus zo snel of schoolkinderen verspreiden hem wel.
We kunnen er beter voor zorgen dat we genoeg basisschoolleerkrachten hebben en dat heeft het kabinet in de hand. Zorg ervoor dat meester of juf worden weer aantrekkelijk wordt door ze een beter toekomstperspectief te bieden. Wie wil er nou meer dan veertig jaar voor de klas staan met een hoge werkdruk en een laag salaris? Ik ga intussen hard door met sporten en gezond eten. Wat zou de M van maart mij brengen? Muscles?