Meester Megapret.

Het eind van het schooljaar, dat is het traditiegetrouw de tijd voor het… SCHOOLREISJE!!! De leerlingen van de groepen 3,4 en 5 gingen dit jaar naar Megapret in Lievelde. De leukste speeltuin van Gelderland. Bij Megapret is alles tot in de puntjes verzorgd en de begeleiders weten precies waar ze aan toe zijn. Een aanrader, dus, Megapret.
Na binnenkomst krijgen de leerlingen al snel het startsein om los te gaan. De juffen en meesters kunnen heerlijk achterover leunen met hun eerste kopje koffie. Maar ik sla nog even een ronde over. Ik ren natuurlijk gelijk de leerlingen achterna.

De geur in het spookhuis doet mij vermoeden dat sommigen het net iets te spannend vonden

‘Meneer, kom gauw mee naar het spookhuis!’
De geur in het spookhuis doet mij vermoeden dat sommigen het net iets te spannend vonden. Ik stiefel door naar de trampolines. Heerlijk om weer eens lekker te springen en te klauteren. De leerlingen genieten er ook van, want met mijn gewicht op de trampoline, stijgen de leerlingen natuurlijk meters de lucht in. Wanneer er te veel leerlingen op het blije gegil afkomen, knijp ik ertussenuit. Want het moet natuurlijk wel veilig blijven.
Wat kunnen kinderen toch genieten. Toch zijn er ook altijd een paar leerlingen die je op weg moet helpen.
‘Ik heb niemand om mee te spelen!’, zegt Bart.
‘Komt goed jongen!’
Snel haal ik Sofie erbij (het aardigste meisje van de klas).
‘Hee Sofie, heb jij de trampolines al gezien? Nee? Oow, maar die kan Bart je wel laten zien, die zijn vet gaaf! Toch Bart? Ga er maar gauw heen met z’n tweeën!’
Een kleine stimulans met een groot effect (althans, dat hoop ik).
Het is hetzelfde als in de liefde. Soms heb je even een derde persoon nodig die het juiste zetje kan geven.