Meester Pindakaas.

Na de zomervakantie is het altijd even zoeken naar structuur en regelmaat. Drink ik koffie uit de automaat op school of neem ik een thermofles mee?

Zal ik mijn wekker om half zeven zetten of toch maar om zes uur? Leg ik mijn kleren de avond ervoor klaar of niet? Er zijn allerlei zaken waar ik rekening mee houd om structuur in mijn leven te brengen.
Structuur geeft rust. In mijn eerste jaar op kamers in Groningen ging dat gruwelijk mis. Ik moest de ene dag om kwart voor acht op stage zijn en de volgende dag had ik college om half twee ’s middags. Ga je dan in de ochtend hard aan de studie? Nee, natuurlijk niet. Je drukt wel drie keer op snoozen en vervolgens luier je de dag in.

Wat de juffen meenemen? Carpaccio, maaltijdsalades, groente-omeletten, quiches

Tip voor de Pabo: geef studenten meer structuur door ze ’s ochtends colleges aan te bieden. Niet gelijk om half negen, want dat is onhandig met het openbaar vervoer. Drie dagen om half tien beginnen, dat had mij in ieder geval erg geholpen.
Momenteel heb ik veel dagelijkse zaken gelukkig goed weten te structureren. Maar daar kleven ook nadelen aan. Ik neem bijvoorbeeld elke dag vier boterhammen met pindakaas mee naar m’n werk. Het vult goed, het is redelijk gezond en het geeft weinig rommel en gedoe. Mijn tevreden pindakaasmond wordt echter elke dag superjaloers op wat de juffen meenemen. Carpaccio, maaltijdsalades, mozzarella met tomaat en pesto, groente-omeletten, tosti’s, quiches enzovoort.

Weg met Heel Holland Bakt! Heel Juffenland Zit Te (Sonja-)Bakkeren! Wanneer ik thuiskom heb ik vaak de neiging om een kookboek open te slaan, lekker kokerellen. Misschien heb ik stiekem mijn roeping gemist en had ik een meesterkok moeten worden. Maar goed. Veel juffen laten de ongezonde kindertraktaties staan. Ik niet. Ze brengen nog wat kleur in m’n pindakaaslunch.