Meester Plaatje.

Als fanatieke koopjesjager neus ik elke week de supermarktfolders door. Op zoek naar de goedkoopste witlof, bloemkool en broccoli. Dit leer je gauw wanneer je een arme student bent. Helaas voor Albert Heijn moeten zij vaak het onderspit delven. Appie klinkt wel goedkoop met Route 99 en 2e artikel gratis, maar wie goed vergelijkt, komt bij andere supermarkten toch goedkoper uit. Dat weet Appie vast wel, want ze doen erg veel om het klanten op andere manieren naar binnen te lokken.
Het valt niet te negeren, er zijn weer VOETBALPLAATJES! Het is alweer een tijdje geleden dat de Appie een dergelijke voetbalrage ontketende. De laatste dateert alweer uit 2012 bij het EK Voetbal. Het stickerboekje van die actie ligt trouwens nog steeds compleet en netjes in mijn boekenkast te verstoffen. Want ja, wat doe je ermee als de collectie compleet is?

… en als je extra stickers kunt missen, graag! Ik zeg het met m’n breedste glimlach.

Word ik, een 25-jarige aspirant-meester, niet te oud voor voetbalplaatjes? Voor het schooien bij de ingang wél. Ook op het schoolplein zal mijn voetbalhart zich moeten inhouden. Maar gelukkig zijn er altijd alternatieven om subtiel stickers binnen te harken.
‘Wilt u het bonnetje mee? En voetbalplaatjes?’
De bejaarde vrouw bedankt vriendelijk.
‘Zou ik ze dan misschien mogen, mevrouw?’
‘Tuurlijk!’
Bingo, dat zijn weer bonus-stickers (ja, leuk woordgrapje, heel origineel).
Wanneer ik zelf aan de beurt ben, komt fase twee van operatie plaatjes regelen.
‘Of ik voetbalplaatjes wil? Jazeker, en als je extra stickers kunt missen, graag!’ Ik zeg het met m’n breedste glimlach. Altijd prijs: de caissière glimlacht terug en geeft me een extra pakje. YES!
Het is eigenlijk helemaal niet raar dat ik spaar. In een jaaroverzicht van 2018 dook een filmpje op van een oude man die met twintig mobieltjes rondfietste. Hij was aan het jagen op virtuele Pokémons. Het is maar wat je leuk vindt, toch? Voetbalplaatjes sparen en aanbiedingen spotten, dat vind ik nou leuk. Aanbiedingen spotten is door de die btw-verhoging zelfs een stuk urgenter geworden. Lang leve 2019.