Meester Stress.

De eerste weken van mijn vijfde (en hopelijk laatste) studiejaar op de pabo zitten erop. Deze meester in spe hoeft na de zomervakantie niet voor de klas te staan en dat zorgt voor een enorm warm bad dat je zou kunnen typeren als stressloos.
‘Je straalt in alles uit dat je relaxter bent dan vóór de vakantie’, zei m’n huisgenoot. Maar hoe kan dat nou? Een van de oorzaken is ongetwijfeld het niks doen in de vakantie. Ik hoor het de mentor op m’n middelbare school nog zeggen: ‘De eerste twee weken van de zomervakantie ben ik altijd ziek en uitgeblust. Daarna kan ik pas echt vakantie vieren.’ Nu, zo’n tien jaar later, weet ik hoe dat voelt.

Dividendbelasting, Glennis en twee Armeense tieners, hot nieuws waar een paard de hik van krijgt

Wat mij ook relaxter maakt is dat ik minder televisie kijk. Hoewel, Zondag met Lubach mag je niet missen, dat is altijd genieten (#AANRADER). Een vleugje flauwe humor, maar het programma belicht het verhaal wel van meerdere kanten en legt complexe zaken duidelijk uit (dat mag ik na vier jaar intense studie inmiddels wel zeggen).
Ik kijk dus minder tv, ik zit niet dagelijks op social media meer en, vooral, ik zit minder naar nieuwsapps te staren (ik heb ze allemaal verwijderd van mijn smartphone). Dividendbelasting, Glennis Grace en twee Armeense tieners. Stuk voor stuk hot nieuws waar een paard de hik van krijgt. Er zitten enorme haken en ogen aan deze verhalen. Na de verkiezingswinst van Trump, verklaarde ik veel Amerikanen al voor gek, maar met Glennis Grace in de finale van America’s Got Talent doen ze er gewoon nog een schepje bovenop. Het is zo nep en overdreven allemaal! Please! wie kan die Amerikanen wat nuchterheid bijbrengen? Ik, een simpele hbo-student, kan me daar dus erg over opwinden. Wat ik dus niet moet doen, maar toch. En zo schiet ik zo langzaamaan toch weer de stress in.