Ga naar de inhoud

Mijn docent is kapot

Al enige tijd loop ik tegen een zeker probleem aan. Ik heb een tijdje getwijfeld om ermee naar buiten te komen, maar het wordt tijd.
Het is al een paar jaar aan de gang, sinds het begin van mijn studie Toegepaste Psychologie. Veel nieuwe mensen ontmoeten enzo, je kent het riedeltje wel. Al snel werd me duidelijk dat een hoop van hen leuke, capabele wezens waren, onder wie ik me graag mengde. Onder hen bevonden zich niet alleen leeftijdsgenoten. Tijdens één van mijn eerste colleges werd ik gekoppeld aan een docent. Een vriendelijke vent. Ons contact was meteen goed en ik voelde me bij hem op mijn gemak. Voor aan de studie gerelateerde problemen kon ik bij hem terecht voor de nodige wijze raad. Allemaal helemaal goed.

De docent leek het soort hard to get te spelen waar je niet op zit te wachten

Ik leidde een rustig, gemoedelijk leven zonder al te veel gekke poespas. De tijd verstreek en er veranderde iets. Het benaderen van mijn docent werd lastig en het contact begon moeizamer te verlopen. Ik merkte steeds vaker dat het niet meer zo lekker werkte als eerst. Wanneer ik een mail stuurde, kreeg ik pas twee weken later antwoord, als ik al het geluk had een reactie in mijn mailbox te ontvangen.
Hij leek het soort hard to get te spelen waar je niet op zit te wachten. De mails begonnen standaard met excuses. Ik kan me niet voorstellen dat het een lekker begin van je dag is om met je bak koffie achter je laptop te kruipen en te beginnen met het schrijven van excuusmailtjes. Al snel kwam ik tot de conclusie: mijn docent is stuk. Wat kon ik hieraan doen? Zoeken naar vervanging? De klantenservice bellen en vragen naar garantie? Allemaal niet erg kansrijk. Radeloos en verlegen om wijze raad, slaak ik nu mijn hulpkreet. Graag zou ik bij dezen vragen om een nieuwe docent. Mocht iemand nog een tweedehandsje over hebben die nog een beetje lekker werkt en mij van grijze wijsheid over de studie kan voorzien, dan hoor ik het graag!