Ga naar de inhoud

Minervatrio legt rosse A-kwartier vast

“Heel makkelijk in verschillende standen”. Wie die opdracht geeft aan google, krijgt sites over wip-, strand- en kinderstoelen voorgeschoteld . Wie “heel makkelijk in verschillende standjes” intoetst, is nog maar één muisklik verwijderd van heel veel informatie over heel veel soorten seks. Maar een verwijzing naar Heel Makkelijk in Verschillende Standjes zit er niet bij, terwijl dat boek wel degelijk informatie over seks geeft.
Het boek, meer dan driehonderd pagina’s, is van de hand van Minervastudenten Janneke Hoek, Hylkje Kroon en Jochem Koopman. De drie tweedejaars moesten voor hun opleiding Grafische Vormgeving ‘een visuele atlas van een bedrijfsomgeving in Groningen’ maken. Ze kozen de meest in het oog springende bedrijvigheid in het A-kwartier, de prostitutie. Dat de rosse buurt onlangs werd opgeheven, geeft het boek zelfs een hedendaags historisch tintje: het boek toont het laatste half jaar van het bestaan van de schimmige bedrijfstak in Muurstraat, Vishoek en Hoekstraat.
Zelf benadrukken de vormgevers de ‘uitzonderlijke aandacht’ voor recensies op Hookers.nl, waarin hoerenlopers hun ervaringen met de prostituees kenbaar maken. ‘Alsof het stofzuigers zijn’, zo verwoordt Janneke het in het Dagblad van het Noorden. Het boek kent vooralsnog een oplage van vier en het cijfer dat het trio voor het werk kreeg was een achtenhalf.

Ook OOGtv vond dit een leuk onderwerp.