Modetrends op de Hanze: Mosterdgeel en de trui-jurk

Mode, daar lusten studenten wel pap van. Daarom zoekt mode-reporter Myrthe naar de trends op de Hanzehogeschool. Inmiddels is het hartje winter, brrr. De vraag is natuurlijk: hoe combineer je warm genoeg en superleuk? Het antwoord luidt mosterdgeel en de trui-jurk.

Romy1 (400x600)

Mosterdgeel
Eerlijk is eerlijk: bij het woord mosterdgeel denk je niet gelijk aan hip. Toch is het één van de meest geziene modekleuren van het moment. Tegelijkertijd is de kleur geel ook één van de moeilijkste kleuren om te dragen. Desondanks zien we dit seizoen meer geel in de winkelrekken dan we in jaren hebben gezien. Hoe dat komt? Ik zal het je uitleggen.

 

Romy2 (600x400)

Mosterdgeel is minder flitsend dan het klassieke geel en ligt dichter bij een neutrale tint. Hierdoor oogt de kleur zowel veelzijdig als chic. Zie het als de stijlvolle zus van geel. Jassen, truien, rokken, blouses, sjaals, allemaal mosterdgeel. Deze winter staat zwart niet op nummer 1: het goud gaat naar mosterdgeel.
Mosterdgeel en spijkerstof gaan goed samen. Ook de combi met zwart-wit-grijs is een toppertje. Hiervoor koos Romy Palstra, echt niet toevallig studente Vormgeving aan Minerva. Ze koos een mosterdgele blouse, die ze combineerde met een grijze rok. Een paar laarzen eronder en de outfit is af. Een tip die hierbij gelijk kan worden gegeven is dat je rokjes niet alleen in de zomer draagt. Met een dikke panty eronder kan het prima in de winter!

Martje2 (399x600)

De trui-jurk
De trui-jurk is de mooie Nederlandse vertaling van het Engelse woord sweater dress. Twijfels bij deze vertaling slaan echter toe als je het woord trui-jurk snel uitspreekt. Zeg je nu trui-jurk of trouwjurk? Tja…
De trui-jurk is niet alleen superleuk, maar ook nog eens lekker comfortabel. Oftewel, het perfecte winteritem. Combineer de jurk met een paar over-the-knee boots (ook een trend dit seizoen!) of met een paar enkellaarsjes. De jurk is prima geschikt voor een nette gelegenheid, bijvoorbeeld met een paar hakken eronder.

Martje3 (600x399)

De jurk kan ook prima gedragen worden naar school, zoals Communicatie-studente Martje Elema doet. Martje heeft gekozen voor een grijze jurk. Het witte kraagje zit aan de jurk vast, maar dat geeft de outfit net dát beetje extra.
Waarom de trui-jurk zo geweldig is? ‘Je kunt ’m op oneindig veel manieren combineren.’ ‘Er zijn eindeloze texturen, patronen, stijlen en talloze kleuren.’ ‘De outfit kan heel simpel zijn, maar ook worden opgeleukt door accessoires’, fluisterden enige Hanze-bronnen me in.

Koude en gure dagen staan ons te wachten, maar met deze wintertrends overleef jij de winter wel. Welke trend vind jij het leukst?