Ga naar de inhoud

Modetrends op de Hanze: print en button up

Mode, daar lusten studenten wel pap van. Daarom zoek ik als mode-reporter naar de trends op de Hanzehogeschool. Deze keer deed ik het alleen ietsje anders: ik ging het centrum van Groningen in en spotte daar de nieuwste trends. De geprinte broek en de button up skirt, bijvoorbeeld.

Broek met printje
Printjes zijn helemaal hot & happening. Vooral als het om de broek gaat. Blokjes, stippen, ruitjes en zelfs dierenprint mag weer. Voor ieder wat wils dus! Reden dus om je vrolijkste broek uit de kast te trekken of te gaan winkelen – en tegen dat laatste zeggen we natuurlijk nooit geen nee.
Naast de verschillende printjes en kleuren kun je de broek spotten in zowel skinny als wijde (flare) modellen.

printbroek-bo
Studente Geneeskunde Anne Sijmons koos voor skinny. Ze combineert haar geprinte broek met basic items, die ervoor zorgen dat de broek extra opvalt. De kleuren van de broek komen terug in het T-shirt en de schoenen, wat het plaatje helemaal compleet maakt.
Al is het balanceren van zo’n outfit met de juiste items een go, losgaan met contrasterende kleuren of het combineren van print op print is ook niet verkeerd. Niets is gek genoeg. Fashion is fun. De les van vandaag is dus: pauze nodig van de simpele denim of de zwarte jeans? Ga eens voor een broek met een (te) gekke print!

Button up skirt
De button up skirt, ook wel de A-line skirt, is zo’n item dat terug is van weggeweest. In de jaren zeventig was deze rok al een enorme trend. Anno 2016 verwelkomen we de rok weer, maar hij ziet er natuurlijk wel een ietsje anders uit. Nu is de rok er niet alleen in spijker, maar ook in suède.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende kleuren. Zwart en wit doet het altijd goed – die kleuren passen immers overal bij – maar eigenlijk zijn de rokjes te vinden in alle kleuren van de regenboog. Verzin maar een kleur en het is te vinden in de winkels.

buttonupskirt-bo
Zo koos Jincey Zohlandt, studente Kunst & Multimedia aan de Noorderpoort, voor donkergroen! Het geprinte shirt in combinatie met de effen rok maakt de outfit tot een mooi geheel.
Een groot voordeel van de rok is dat-ie met vrijwel alles te combineren is. Elk printje kan er wel bij, maar ook effen misstaat niet. Daarnaast kan de rok in elk seizoen gedragen worden. In de zomer met blote benen en een paar sandaaltjes of veterschoenen eronder, (zie Jincey op de foto), en in de winter met een dikke panty en laarzen. Als ik jullie nu nog niet heb overtuigd, weet ik het ook niet meer.
Zo. Als het goed is ben je nu weer helemaal op de hoogte van wat er zich op modegebied onder studenten afspeelt. En nu jij: welke trend vind jij het leukst?