Ga naar de inhoud

Muzikaal lustrumfeest

Op woensdag 10 april vierden zo’n 1600 medewerkers inclusief partners in Martiniplaza het 215de  verjaardagsfeestje van de Hanzehogeschool. De avond begon met het opkrikken van het historisch besef over de Hanze en eindigde met DJ Meneer Janssen, alias Kor Dijkstra.

Het voltallige College van Bestuur schudde de bezoekers de hand bij binnenkomst. Henk Pijlman stak wat sobertjes af naast het knalrode glittercolbert met vlinderstrik van Han de Ruiter, maar de pailletten van De Ruiter verbleekten weer bij de losse speech van Pijlman waarin hij de geschiedenis van de Hanze de revue liet passeren. ‘Hij kan het wel, hè!’, was de teneur in de zaal. Traditiegetrouw opende Pijlman de avond met het zingen van het Grönnens Laid. Staand en uit 1600 kelen volgde de zaal.
Marja Darwinkel was uit Kenia ingevlogen om iets te vertellen over Care4Kenya waarvoor tijdens de feestelijkheden flink werd ingezameld. De veiling van 15 x 15 centimeter-kunst van Minervastudenten, de handmassages, de racebaan en de fotoservice leverden om en nabij de zestienduizend euro op.
De voorstelling van Dansacademie Lucia Marthas en het Prins Claus Conservatorium was wervelend. De fragmenten uit populaire musicals gingen naadloos in elkaar over. Dansvuurwerk, leuke kostuums en stemmen die het publiek kippenvel bezorgden. De staande ovatie na afloop was dan ook verdiend.
In de kelder was het dringen om een plekje bij de vijftienkoppige Hanze Band. Iedereen wilde een glimp opvangen van een zingende Marian van Os (CvB), een trompetterende Bram ten Kate (dean IBS) of een drummende Max Schoenmaker (M&C). Arwin Nimis (dean Gezondheidszorg) bleek een rasecht podiumdier. Hij eindigde het optreden met de mededeling dat het een eenmalige performance was. Maar over vijf jaar is er weer een lustrum. Dus Hanze Band… doorgaan, vooral doorgaan.
In de foyer werd lekker gesalsaad op de Caribische klanken van Izaline Calister. Studenten van de Dansacademie zorgden voor een warming-up, die spoedig werd  gevolgd door Hanze-collega’s met losse heupen.
Toen de Hanze Band haar laatste noten hadden gespeeld, ging een groot deel van het publiek naar de Springerzaal waar DJ Meneer Janssen de sterren van de hemel draaide. Met een  mengelmoes van swingende soul, rock, funk en ska voelde het publiek zich weer even achttien. 
Bij het vertrek stuitten we in de kelder nog op de Black Burn BBQ Band, de band van technisch-onderwijsassistenten van Academie Minerva, die voor old school rock ’n roll zorgden. Zo rond middernacht namen de feestgangers de kuierlatten, er moest tenslotte de volgende dag weer worden gewerkt.

Op 16 mei is er in de binnenstad een lustrumfeest voor studenten.