Ga naar de inhoud

Het is officieel: Hanze heeft groene studenten

‘Ja, dat begon aardig aan te tikken. Ik heb heel wat uurtjes in de trein gezeten.’ Amarins Beiboer was één van de studenten die in december de Sustainable Business Challenge wonnen met het ontwerp van een bushokje dat de aandacht vestigt op hemelwater in het waterschap van Delfland. ‘Dat is Zuid-Holland, Den Haag, Delft. De toename van het aantal forse regenbuien zorgt voor druk op het watersysteem. Bewoners kunnen helpen door anders met water om te gaan. Door regenwater op te vangen en te gebruiken, bijvoorbeeld. Bushokjes zijn ideaal om die informatie te verspreiden.’ Als Amarins en haar team het bij informatievoorziening hadden gelaten, waren ze vast niet met de eer gaan strijken.

Sinds kort is Amarins is één van de achttien Groene Ambassadeurs

‘We hebben een bushokje ontworpen met een dak dat het water opvangt en via de doorzichtige wanden van het hokje afvoert. In die wanden zitten gekleurde molentjes die door de waterstroom gaan bewegen. Heel simpel, het trekt de aandacht en toont tegelijkertijd aan dat je door kleine veranderingen iets kunt doen: door een obstakel zorg je ervoor dat het water er langer over doet voordat het in de bodem terechtkomt.’
Slim idee, praktisch en effectief. Ja, Amarins, die de minor Duurzame Organisaties volgde, kun je wel om een milieuboodschap sturen, dachten ook de organisatoren van de Green Ambassador Day, waarop studenten en medewerkers lieten zien hoe ver ze zijn gevorderd met de speurtocht naar ideeën om de Hanzehogeschool milieuvriendelijker te maken (de zogeheten Green Quest). Net als zeventien andere studenten met een groen hart mag Amarins zich sinds 16 januari Green Ambassador van de Hanzehogeschool noemen.